Over

Sonja

Tactiel Stimulering Sonja Wiselius

Hallo

mijn naam is Sonja

Voor mij was, en is, het leven één grote ontdekkingstocht.
In deze tocht stond, en staat mijn verlangen naar waarheid, wezenlijk contact, wie ben ik en me welkom weten centraal.

Dansen, liefde, en de geboorte van mijn zoon laten me steeds weer bij de essentie van mijn leven uitkomen.

 

Sonja Wiselius - over mij

”Een bevestigende, liefdevolle aanraking laat je diep van binnen weten dat jij ertoe doet en welkom bent.’’

Philip Troost schrijft dit in zijn boek ‘’Raak me aan’’. Dit is het. Ik zou het niet beter kunnen omschrijven.

Mijn leven staat in het teken van

mijn potentieel leven

In verbinding.

Via theater, dans en circus leerde ik me met mijn lichaam uitdrukken, stembevrijding opende me naar mijn klank, Sherborne gaf me meer zicht op de verschillende relaties die we als mens met elkaar aangaan en haptonomie leerde me contact maken met mijn gevoelsleven. Tijdens deze opleiding kwam ik erachter dat ik heel vaak het voelen oversloeg. Sterker nog, dat ik ging bewegen als er eigenlijk iets belangrijks te voelen was. Op een gegeven moment bewoog ik zo veel, dat ik moest stoppen maar ik wist niet hoe en om hulp vragen was niet één van de tools die ik geleerd had. Ik viel, raakte de door mij gevreesde bodem, leerde om hulp vragen, stond op mijn tempo op en leerde dat het heerlijk is die bodem, grond, onder mijn voeten te hebben.

Begin 2020 ontvingen mijn partner en ik, na ruim 8 maanden zwangerschap, onze zoon Leam. Na 5 dagen verloren we hem. Zijn geboorte en zijn (fysieke) dood leerden me de ongekende diepte van liefde kennen en de ongekende diepte van pijn. In mijn ervaring zijn ze op exact dezelfde plek aanwezig.
Op mijn kraambed ontving ik van onze verloskundige Tactiel Stimulering. Deze aanraking was zó zacht, zó lief, zó simpel en zó helend dat ik door alle rouw heen wist: ‘’Dit wil ik ook.’’

De paden van mijn leven komen nu in het midden uit. Aan den lijve heb ik ervaren dat ontspanning, rust en lichaamsbewustzijn een poort zijn naar herstel, groei en levenskracht. Dankzij mijn moederschap en de methode Tactiel Stimulering heb ik de werking van oxytocine mogen ervaren. Dit magische stofje activeert het systeem van rust, herstel en verbondenheid, is in iedereen aanwezig, is van  levensbelang voor onze gezondheid en als het niet of nauwelijks aanwezig is kan het maar zo zijn dat je net als ik eerder beschreef ‘’zoveel beweegt en wilt stoppen maar niet weet hoe’’. Deze behandeling is daar (o.a) het antwoord op.

Mijn verlangen is om de wereld te raken met de kracht van zacht, met het belang van aanraking en geborgenheid, met het oneindige potentieel van onze uitdrukkingsmogelijkheden en elkaar hier te ontmoeten.

Ik help mensen van alle leeftijden die verlangen naar rust en geborgenheid. Die willen Leven terwijl ze leven. Die het contact met zichzelf of met het leven zijn kwijt geraakt. Die in een fase van verandering zitten en verlangen naar vertrouwen en overgave. Die verlangen naar rust, zachtheid, troost of/en een diep gevoel van eigenwaarde. Ik wil mensen helpen thuis komen. Thuis in hun lichaam. Thuis in hun rust.

Via jouw lichaam neem jij het leven waar. Hoe beter jij je lichaam kent en ernaar leert luisteren, hoe veiliger jij je in jezelf én in de wereld weet. Heel graag draag ik daar aan bij.

Tactiel Stimulering

Wil je ontdekken wat ik voor je kan doen?