Wat cliënten

zeggen

Tactiel Stimulering - Oxytocine

Serieus genomen

Ik ben bij Sonja gekomen nadat mijn huisarts haar had aangeraden. Ik ben binnen gekomen terwijl ik echt niets meer kon, mijn energie was totaal weg. Sonja is de behandeling op dat moment met mij gestart. Ik kan met recht zeggen dat de behandeling een positief effect heeft op mijn herstel. Daarbij is Sonja een fijn persoon om naar toe te gaan. Je voelt je serieus genomen en ze is altijd met recht geïnteresseerd in hoe het met je gaat. Ik zou echt iedereen aanraden om de behandeling bij haar doen. Ze geeft zelf over haar benadeling aan: “de kracht van zacht“. Ik kan dit alleen maar beamen. Ik had echt veel eerder bij haar moeten starten.

Helbo

Vakkundig, respectvol en zeer fijngevoelig

Deze helende manier van aanraken zou, net als in Scandinavië, in het aanvullende pakket vergoed moeten worden in mijn opinie. Het stimuleert het zelf-herstellend vermogen van lichaam en geest. Een aanrader om jezelf te ondersteunen bij chronische stress, in een rouwproces of anderszins pittige fase in je leven. Sonja kan ik aanraden als vakkundig, respectvol en zeer fijngevoelig, en dat doe ik dan ook geregeld 😉

Monique Zomer

Verbinding

De afgelopen maanden heb ik in totaal vier behandelingen van Sonja Wiselius ontvangen. Ik ervaar Sonja als zeer zorgvuldig en aandachtig zowel in de voorbereiding als tijdens de behandeling. Sonja vraagt expliciet naar eventuele klachten en/ of gebieden in je lichaam die een speciale of juist geen aanraking verlangen. De behandelruimte is warm (letterlijk en figuurlijk), net als de behandeltafel en de (hand)doeken waaronder je ligt. Kaarsjes en rustgevende muziek maken de ruimte af. Sonja legt helder uit wat zij gaat doen. Tijdens de behandeling is Sonja op een prettige manier aanwezig, ik kan haar aandacht voelen in haar handen die mij masseren, voelbaar is hoe zij zich blijft afstemmen op mij en reacties van mijn lichaam. Het is heel fijn te voelen dat Sonja weet wat zij doet. Haar rust en warme, liefdevolle aanwezigheid maken dat ik me eenvoudig kan overgeven aan haar handen. Het inbakeren en wiegen na het tactiel stimuleren, maken dat ik nog dieper in ontspanning zak en de behandeling verder in mijn lichaam integreert. De behandelingen van Sonja voelen voor mij alsof er verbindingen in mijn lijf hersteld worden. Soms leidde een aanraking van een bepaald lichaamsdeel (voor mij was dat o.a. mijn knie) mij naar herinneringen van lang geleden. En kon ik voelen hoe de aanraking van Sonja de pijn van toen deed smelten. Een behandeling van Sonja brengt mij diepe ontspanning en meer verbinding met mij zelf, en op woordloos niveau ook met Sonja.

Ireen

Diep geraakt

Toen ik op de tafel lag, kon ik me al gauw overgeven aan de liefdevolle handen van Sonja. Haar helderheid en precisie hielpen me hierbij. Toen ik kwam had ik last van mijn onderrug en bij het weggaan was dit een stuk minder. Ik voelde me zo ontspannen dat ik meerdere malen bijna insliep. Iets wat ik niet goed kan uitleggen is hoe de aanraking me diep raakte. Ik voelde me verlegen achteraf met hoe nieuw en ontspannen ik me voelde. Die kwetsbaarheid heeft me geholpen te verzachten in mijn lijf en ook in mijn leven bijvoorbeeld naar mijn omgaan met de pijn in mijn onderrug. Als ik nu terugkijk naar de behandeling dan voel ik meteen weer deze zachtheid en verwondering als van een kind. Liefdevol en helend is de behandeling voor mij geweest. Dankbaar ben ik dat ik bij Sonja deze behandeling van tactiel stimulering mocht ontvangen. Ik heb dit mezelf niet eerder gegeven omdat ik het ook spannend vond. Blij dat ik de stap heb gezet en om hulp vroeg. Echt een aanrader om jezelf (cadeau) te geven.

Eri Lieke van Alphen de Veer

Veilig

Lieve Sonja, samen hebben wij de opleiding Tactiel Stimulering gevolgd. Ik vind jou al vanaf de eerste keer dat ik je zag een heel bijzonder persoon en ik voelde een verbinding tussen ons. De passie voor Tactiel Stimuleren delen wij en ik heb dus ook vaak een behandeling Tactiel Stimulering mogen ontvangen van jou. Tijdens de behandeling en de aanrakingen kan ik mijzelf erg veilig voelen, door jouw warme handen die mij met respect en liefdevol aanraken. Laatst hadden we elkaar al een tijdje niet gezien en was er weer een moment voor een behandeling. Je hebt Tactiel Stimulering helemaal naar jouw hand gezet. Je bent heel zelfverzekerd over de behandeling en je weet echt wat je doet. Je hebt de volle aandacht voor mij, waardoor ik mijzelf dan echt aangeraakt voel. Ik kijk uit naar onze volgende ontmoeting deze maand. Ik hoop dat veel mensen enorm van jouw waardevolle behandelingen mogen genieten en zichzelf deze behandeling gunnen!

Elsie Lafleur

Terug naar m’n default setting

Erg fijne behandeling. De combi tussen inchecken bij binnenkomst (coaching ogv bewustwording) en behandeld worden op de bank werkt bijzonder goed. Tactiel stimuleren heeft voor mijn gevoel bijgedragen aan het herstel van de energieregeling in m’n lijf. Door langdurige en grote activiteit en stress, voelde alsof m’n autonome zenuwstelsel uit balans was geraakt. Hierdoor had ik het gevoel dat ik voortdurend in een verhoogde staat van paraatheid stond (ik was ‘jumpy’ en schoot snel in de overdrive). Mijn lijf schakelde dan ook onvoldoende terug naar m’n ‘rustsysteem’. De sessies met Sonja hebben me als het ware weer teruggebracht naar m’n default setting. Zo zit m’n gaspedaal niet meer vast (de fight/flight/freeze respons) en doet m’n rempedaal het op natuurlijk wijze weer veel beter (gevoel van harmonie, verbondenheid, rust, kalmte en gegrondheid). Daarnaast is tactiel stimuleren ook nog eens ultiem ontspannend. Een bijzonder fijne manier dus om je rust te vinden, zodat je weer in je kracht kunt staan.

Sjoerd Craenmehr

Thuiskomen

Ik heb de hele sessie van begin tot eind als diep ontspannend ervaren. Als een dieper en dieper mogen zakken in mijn lichaam. Er ontstonden tranen van echt aangeraakt worden.Het wiegen was een weldadige ervaring. Echt een thuiskomen.

Jurko van Veenendaal

Rust

De aanraking, Sonja zelf en de warmte geven rust. Ik heb door de behandeling een totale ontspanning ervaren die ik nog dagen heb kunnen voelen. Door de fijne sfeer heb ik me daar helemaal aan over kunnen geven. Dank je wel Sonja voor deze ervaring!

Sarah Dankers

Liefde voor jezelf

Hele prettige ervaring! Sonja neemt alle tijd. Heel rustgevend en ontspannend. Ik kan dit iedereen die wat liefde aan zichzelf wil geven heel erg aanraden!

Manon Wentink

Aanrader!

De behandelingen van Sonja bieden totale ontspanning bij stressklachten. Echt een aanrader!

Jan Posdijk

Nieuwe lichamelijke doorstroming

Al vanaf mijn jeugd heb ik problemen met intiem zijn, en een liefdes- en seksleven opbouwen. Ik wilde ook dit proberen om meer lichamelijke openheid te voelen.

Het traject van 10 sessies heeft me veel geboden. In de gesprekken vóór de fysieke behandeling kwam Sonja Wiselius snel tot de kern van innerlijke thema’s en belemmeringen, Het gebeurde vooral door met gesloten ogen op bepaalde lichaamsdelen te focussen en dan associatieve beelden op te roepen, te laten verschijnen, en daarop door te gaan. De lichamelijke aanraking daarna was prettig, en voelde alsof een wezenlijke nieuwe lichamelijke doorstroming en beleving op gang werd gebracht. Na de 10 sessies voelde ik me in het liefdesleven vrijer dan ooit.

Ik kan deze therapievorm dus zeer aanraden wanneer je voor je gevoel niet goed in je lichaam zit waarin een gevoelsmatige lichaamsenergie niet goed doorstroomt, en je bijvoorbeeld fysieke belemmeringen voelt in het liefdesleven. Sonja Wiselius doet haar werk zowel vriendelijk en liefdevol, maar ook doortastend.

Anoniem

Aanwezig

Op aanraden van mijn psycholoog ben ik bij Sonja terecht gekomen vanwege een thema ontstaan uit mijn onveilige hechting. Mijn hulpvraag was dat ik meer bij mezelf wilde blijven in contact met anderen. Mijn ervaring bij Sonja is dat ze haar werk ‘in volledige aanwezigheid’ doet. En ik voelde me na de sessie in enorme verbinding met mezelf, aanwezig in mijn lichaam. Ik heb een kuur van 10 dagen gedaan. Voel me nog steeds zo gegrond en aanwezig in mijzelf. Elke sessie raakte me enorm. Tranen van geluk en dankbaarheid.

Leonie Francken

Puur en liefdevol

Het is bijna onmogelijk in woorden op te schrijven wat de tactiele stimuleringskuur van Sonja voor mij betekend heeft (en wat het nog steeds betekent). In Zweden is tactiele stimulering geïntegreerd in de reguliere gezondheidszorg. Ik hoop zo dat dit in Nederland ook gaat gebeuren, want ik wens dat veel meer mensen tactiele stimulering mogen gaan ervaren. Zo zal ik toch proberen te verwoorden wat het voor mij doet/heeft gedaan: ik kijk met een zachtere blik naar mezelf en mijn omgeving; ik heb veel meer rust in mijn lijf; ik heb eindelijk een gezonde relatie met eten en in relatief korte tijd heb ik door middel van tactiele stimulering een jeugdtrauma op lichamelijke en geestelijke wijze verwerkt. Dit alles mede dankzij de liefdevolle en oprechte benadering/begeleiding van Sonja. In twintig jaar tijd heb ik niet eerder zo een behandelaar meegemaakt. Alles aan haar en haar methode voelt puur en liefdevol.

Marjolein Frijling

Verbinding met m’n zwangere lichaam

De afgelopen anderhalf jaar heb ik twee keer een behandeltraject gevolgd bij Sonja. Ik kwam in eerste instantie bij haar terecht kort na het overlijden van mijn oudste dochter tijdens de zwangerschap – een periode van rauwe rouw waarin ik me voor mijn gevoel erg ’terugtrok’ in mijn hoofd en het contact met mijn lichaam kwijtraakte. Toen ik een tijdje later opnieuw zwanger was (opnieuw een periode vol verdriet en angst, waarin ik het moeilijk vond om op mijn lichaam te vertrouwen) heb ik bij Sonja een behandeltraject gevolgd specifiek afgestemd op het zwangere lichaam. Beide trajecten hebben me enorm geholpen om weer meer in verbinding te komen met mijn lichaam en me minder een ‘hoofd op pootjes’ te voelen. Sonja weet een hele warme, open en vertrouwde sfeer te creëren en laat in de gesprekken voorafgaand aan de behandeling ruimte voor alle gevoelens en angsten. Er was ruimte om al het verdriet te voelen en de behandelingen zorgden daarnaast ook voor meer ontspanning, rust en vertrouwen. Ik zou het iedereen aanraden!

Nina van Douwen

Verfijnd afgestemd

Sonja is zo verfijnd afgestemd waardoor de tactiele stimulering een fantastische, nu al diepgaande, ervaring was. Het voelde als nieuw en als ‘ergens’ heel bekend. Alsof er meer licht, liefde en vertrouwen door me heen stroomt. Dank je wel lieve Sonja voor je zorgvuldigheid en onvoorwaardelijke liefdevolle aanraking en aanwezigheid!

Zusje Lief

Liefdevoller naar mezelf

Ik was al wat langer somber, neerslachtig en zat niet goed in mijn vel. O.a door jarenlange 24/7 mantelzorg voor mijn thuiswonende partner. Ik besefte op een gegeven moment: Ik wil LEVEN voordat ik doodga. Zo kwam ik bij Sonja terecht. Fijne heldere gesprekken met Sonja en liefdevolle tactiel- therapie- massage. Gaandeweg (10 sessies) was ik steeds meer aanwezig in mijn lichaam. Ik werd steeds liefdevoller naar mijzelf toe. Ik besef NU : ik hoef niet te veranderen, ik ben precies goed zoals ik Ben. Dit wens ik alle mensen toe die willen LEVEN, aanwezig zijn in hun lichaam, en voelen, welbevinden op lichamelijk, emotioneel en geestelijk niveau. Dank je Lieve Sonja!

Ada van Vliet

Helend voor lichaam en geest

Ik kwam omdat ik me down voelde en gespannen en een tekort aan serotonine voelde, veel in mn hoofd zat vooral. De kracht voelt als de combi van de subtiele aanraking die me brengt naar hele kwetsbare plekken waarvandaan ik heel diep kan landen in mezelf, de diepe en enorme verbonden aandacht en aanwezigheid van jou, die veel wijsheid en waarheid naar boven duwt en me bij m’n essentie terugbrengt. Ik zou het aanraden omdat het echt een diep helende ervaring is die echt een combinatie is van bewustzijn werk en embodiment, het lichaam helend en de geest tegelijkertijd. Ben heel dankbaar, voor de sessies. Helpt mij erg. Liefs!

Talioriah Gross

Kundig

Sonja heeft in mijn ziens een talent in aanraken. Naast haar natuurlijke gaven heeft zij een professionele kunnen betreft het methode Tactiel Stimuleren. Het werk goed door bij mij en heeft veel effect op mijn rust en ontspanning. Iets wat ik nodig heb gezien mijn werk. Sonja is zeer kundig in haar vak.

Bob Lammertink

Liefdevolle energie

Lieve Sonja, ik heb grote bewondering voor je dat je vanuit je eigen ervaring dit bent gestart. Je voelt in alles de liefdevolle energie. De zachte aanrakingen zijn fijn en voelen troostend. De sfeer in de ruimte voelt warm en veilig. Alles vertraagt als je binnen bent en je komt helemaal tot rust. Dankjewel dat ik mocht komen in de week waarin ik dit nodig had. Liefs!

Ruth, Steunpunt Nova

Gezien, gehoord, gevoeld

‘De Kracht van Zacht’ staat op de homepage van Sonja. En terecht. Wij zijn onder de indruk van de zachte en daardoor krachtige manier van aanraking waarmee zij Tactiel Stimulering tot een ware kunst maakt. Haar bejegening is eveneens zacht, respectvol. Ze luistert naar je met oneindig veel liefde en geduld waar haar hart van overstroomt. En is toch kritisch wanner het nodig is. Als mens voel je je gezien, gehoord en gevoeld; bij Sonja ben je letterlijk in goede handen. Amsterdam heeft er een lichaamsgerichte behandelaar van formaat bij gekregen!

Emmy en Willfred de Ligny School of Touch - Opleiders in Tactiel Stimulering

Transformatie

Ik heb een fysieke handicap. Mijn lichaam doet niet wat ik wil en ik ben daardoor vaak hard naar mijn lijf. Mijn behoefte was om de ‘relatie met mijn lichaam’ te verbeteren. De zachte aanraking, de warmte en de veilige ruimte die Sonja geeft is zó ontzettend waardevol. Haar behandeling gaat dieper dan het aanraken van de huid. Sonja zorgt voor transformatie. Ik omarm mijn lichaam en daarmee mezelf nu. Echt een groot cadeau!

Gerwin van Uden

Wil je ook jouw ervaring delen?Gebruik dan onderstaand formulier.
Alvast veel dank!